
Amandel-oliebollen
Nagerecht
16 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
150 gram Rozijnen
150 milliliter Appelsap
100 gram Amandelspijs
500 gram PLUS oliebollenmix
2 Handappels Elstar
55 gram Amandelschaafsel
1 liter Zonnebloemolie
Poedersuiker
Rasp
1 Mixer met deeghaken
Mixer met deeghaken
Eventueel ijsbolletjestang
Bereidingswijze
1. Wel de rozijnen in de appelsap 10 min. Rasp de amandelspijs grof. Schil en snijd de appels in blokjes van 1 cm. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel.
2. Bereid de oliebollenmix volgens de verpakking. Dep de rozijnen droog. Schep de rozijnen, amandelspijs, appel en het amandelschaafsel door het beslag. Laat het beslag rijzen volgens de verpakking.
3. Verwarm de olie tot 180 ºC. Schep met een ijsbolletjestang of twee eetlepels 4 bollen beslag in de hete olie.
4. Bak de oliebollen in 5 min. lichtbruin en gaar. Bak zo nog 12 oliebollen. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
257 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
2 gram
Waarvan suikers
1 gram