

Amandelkoekjes
dessert
4 pers.
ca. 30 min
4.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Amandelen
125 gram Poedersuiker
1 stuk Eieren
1 eetlepel Roomboter
Bereidingswijze
1. Ook nodig: foodprocessor
2. Verwarm de oven voor op 180 graden
3. Breng een pannetje met water en 250 gram amandelen aan de kook. Laat 2 minuten koken, giet af en spoel goed af met koud water. Verwijder het velletje, dep goed droog en maal de amandelen fijn.
4. Voeg 75 gram poedersuiker, het ei en de boter toe en meng tot een samenhangend deeg.
5. Maak met vochtige handen bolletjes deeg van ongeveer 2 tot 3 cm in diameter en rol door de resterende poedersuiker. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk een amandel bovenop elk koekje.
6. Bak 10 tot 12 minuten af in de oven en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Meer recepten in de categorie