
Amerikaans gehaktbrood in spek
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 ui (gesnipperd)
1 stengel bleekselderij (gesnipperd)
700 gram half-om-half gehakt
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel gehaktkruiden
1 ei (losgeklopt)
5 eetlepels paneermeel
200 gram ontbijtspek (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 5 minuten op lage stand. Laat dit afkoelen.
2. Vermeng ondertussen het gehakt met de ketchup, gehaktkruiden, ei en paneermeel tot een smeuïg geheel.
3. Kneed als laatste de ui en bleekselderij door het gehakt.
4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met het ontbijtspek.
5. Vul de vorm met het gehakt en druk goed aan om luchtbellen te voorkomen.
6. Vouw het overhangende spek erover en zet de vorm in een braadslee of ovenschaal met een laagje water.
7. Bak het gehaktbrood in circa 40 minuten gaar (controleer de gaarheid door met een satéprikker in het midden van het gehakt te prikken. Als er niets meer aan de prikker zit en er helder vocht aan de oppervlakte verschijnt, is het gerecht klaar).
8. Neem de vorm uit de oven en giet het vet dat bij het bakken vrij is gekomen voorzichtig uit de vorm voordat het gehaktbrood gestort kan worden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie