
Amerikaanse cobb salad met gerookte kipfilet
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
100 gram gerookte spekreepjes
1 ei
1 theelepel mosterd
2 eetlepels rodewijnazijn
3 eetlepels olijfolie
0.5 kroppen ijsbergsla
2 tomaten (in blokjes)
1 avocado (in blokjes)
75 gram mais (uitgelekt, blik)
1 gerookte kipfilet (in reepjes)
50 gram blauwe kazen
Bereidingswijze
1. Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en houd apart. Kook het ei in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water.
2. Klop intussen de mosterd met de azijn, olijfolie, zout en peper tot een dressing. Scheur de ijsbergsla in stukken en meng in een kom met de tomaten, avocado, mais, gerookte kip en spekreepjes. Besprenkel naar smaak met de dressing.
3. Pel het ei en halveer het. Schep de salade op een bord, leg het ei erop en verbrokkel de kaas erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
750 kcal
Vetten
60 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie