
Amerikaanse hamburger met remia fritessaus recept
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Amerikaans
Ingrediënten
400 gram rundergehakt
3 eetlepels paneermeel
1 ei
1 ui (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 theelepel worcestershiresaus
0 zout
0 versgemalen peper
2 eetlepels vloeibare margarine
4 hamburgerbroodjes
2 uien (in ringen)
1 liter Remia Fritessaus
0.25 kroppen ijsbergsla (in reepjes)
2 tomaten (in dunne plakken)
300 gram witte kool
100 gram wortels (geschrapt, in reepjes)
1 ui (in reepjes)
0 zout en versgemalen peper (selderij)
200 milliliter yoghurt (Melkan)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 C
2. Meng het gehakt met paneermeel, ei, ui, knoflook, worcestershiresaus, zout en peper
3. Vorm er 4 hamburgers van
4. Meng de ingredienten: ijsbergsla, tomaten, witte kool, wortels, uitjes en yoghurt tot de koolsla en zet deze koel weg
5. Verhit de margarine of olie en bak hierin de hamburgers in 10 minuten rondom bruin en gaar
6. Schep de hamburgers uit de pan en houd ze warm in de oven
7. Leg de hamburgerbroodjes ook even in de oven
8. Bak in het bakvet de uiringen
9. Snijd de broodjes open
10. Besmeer ze met mayonaise of ketchup, verdeel de slareepjes erover
11. Leg de hamburgers erop met daarop de uiringen en plakken tomaat
12. Serveer de Amerikaanse hamburgers vervolgens met de koolsla. Eetsmakelijk!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
620 kcal
Vetten
33 gram
Koolhydraten
51 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie