In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amerikaanse mosselsoep

Amerikaanse mosselsoep

Amerikaanse mosselsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 kilo mosselen
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 el olie
  • 100 g spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 zakje fijngesneden prei (300 g)
  • 2 grote aardappelen (ca. 400 g), geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 l kippenbouillon, van tablet
  • 1/2 bakje platte peterselie (à 20 g), fijngehakt
Bereiden
Doe de mosselen in een grote bak water en verwijder de drijvende en kapotte exemplaren. Doe de mosselen over in een ruime pan en breng met de wijn aan de kook. Kook ze in 5 minuten gaar met een deksel op de pan en schud ze een paar keer om. De mosselen zijn gaar als alle schelpen open staan.
Giet ze af en vang het vocht op. De helft wordt niet gebruikt. Houd van de overige mosselen 12 schelpen met mossel apart en haal het mosselvlees uit de resterende schelpen.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de spekblokjes een paar minuten. Voeg de ui, prei en aardappelblokjes toe en bak nog 3 minuten.
Schenk het mosselvocht en kippenbouillon in de pan en breng de soep tegen de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan tot de aardappel zacht is.
Voeg de peterselie samen met het mosselvlees toe aan de soep. Verdeel over 4 diepe borden en leg in elk bord drie mosselen in schelp. Lekker met stokbrood.
Variatie
Van het overgebleven mosselvlees kun je een heerlijke salade maken.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
28 g
vet
14 g
Kcal
400