
Amerikaanse mosselsoep
4 pers.
ca. 30 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 kilo mosselen
1 glas droge witte wijn
1 el olie
100 g spekblokjes
1 ui, gesnipperd
1 zakje fijngesneden prei (300 g)
2 grote aardappelen (ca. 400 g), geschild en in blokjes van 1 cm
1 l kippenbouillon, van tablet
1/2 bakje platte peterselie (à 20 g), fijngehakt
Bereidingswijze
Doe de mosselen in een grote bak water en verwijder de drijvende en kapotte exemplaren. Doe de mosselen over in een ruime pan en breng met de wijn aan de kook. Kook ze in 5 minuten gaar met een deksel op de pan en schud ze een paar keer om. De mosselen zijn gaar als alle schelpen open staan.
Giet ze af en vang het vocht op. De helft wordt niet gebruikt. Houd van de overige mosselen 12 schelpen met mossel apart en haal het mosselvlees uit de resterende schelpen.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de spekblokjes een paar minuten. Voeg de ui, prei en aardappelblokjes toe en bak nog 3 minuten.
Schenk het mosselvocht en kippenbouillon in de pan en breng de soep tegen de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan tot de aardappel zacht is.
Voeg de peterselie samen met het mosselvlees toe aan de soep. Verdeel over 4 diepe borden en leg in elk bord drie mosselen in schelp. Lekker met stokbrood.
Variatietip!
Van het overgebleven mosselvlees kun je een heerlijke salade maken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
33 gram