
Ananas met een glazé van rode peper en gembersiroop
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
1 ananas
4 el barbecuesaus
2 el gembersiroop
1 rode peper
1 el bruine suiker
Extra
Weber siliconenkwast
Bereidingswijze
Hak de rode peper fijn en verwijder, indien gewenst, de zaadjes. Meng de rode peper met de barbecuesaus, de gembersiroop, de barbecuesaus en de bruine suiker.
Snijd de schil van de ananas en snijd het vruchtvlees vervolgens om de harde kern heen in gelijke parten.
Gril de ananas 5 minuten aan de buitenkant van het rooster. Smeer de ananas met behulp van een kwastje met de glazé in en gril deze opnieuw 5 minuten.
Herhaal deze stappen voor een optimaal resultaat.
Meer recepten in de categorie
Een glazé is niet veel meer dan een dunne saus die tijdens het barbecueën op het laatste moment met een kwastje op het vlees, fruit of de groente wordt aanbracht. Gril het product vervolgens nog één keer rondom en breng een extra laagje glazé aan voor meer smaak, glans en een knapperig laagje. Deze ontstaat door het karamelliseren van de suiker.