Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ananas ijstaart

Ananas ijstaart

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 2 liter vanille-roomijs
  • 50 g geraspte kokos
  • 1 pak kokoskransen (6 stuks)
  • 8 el Malibu (of meer naar smaak)
  • Muffinvorm met 12 holtes
  • Blender of keukenmachine
  • Hoge springvorm van 19 cm Ø
  • Bakpapier
Ananas ijstaart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 265 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Verwijder het groen en de onderkant van de ananas en zet de vrucht rechtop op een snijplank. Verwijder de schil van de vrucht met een scherp mes van boven naar beneden. Snijd vanuit het midden 12 mooie, zo dun mogelijke plakjes van max. 5 mm. Leg de plakjes op de bolle kant (onderkant) van de muffinvorm en laat de ananas 1 uur in de oven drogen tot ze stevig en licht krokant zijn. Laat ze afkoelen.
  2. Neem het ijs uit de vriezer en doe in een kom. Snijd de rest van het vruchtvlees, zonder de harde kern in grove stukken en maal ze in de keukenmachine of blender grof. Verhit een koekenpan en rooster de geraspte kokos ca. 3 min. op middelhoog vuur. Neem direct uit de pan.
  3. Bekleed de springvorm met bakpapier en verkruimel de kokoskransen erover. Schep de ananaspuree, de geraspte kokos en de Malibu losjes door het ijs en verdeel het over de springvorm. Strijk glad en laat de taart min. 4 uur opstijven in de vriezer.
  4. Plak de ananasbloemen er tegenaan.

Variatie

Kidstip: laat de Malibu achterwege. Je mist dan wel de typische Pina Colada smaak, maar het is nog steeds lekker. Versier de taart dan met winegum kersen (zak, 250 g Haribo), dan heb je wel de Pina Colada kers op de taart.

    Voedingswaarde

  • Kcal 661
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 79 g
  • Vet 32 g