
Ananas ijstaart
10 pers.
ca. 265 min
Hollands
Ingrediënten
1 ananas
2 liter vanille-roomijs
50 g geraspte kokos
1 pak kokoskransen (6 stuks)
8 el Malibu (of meer naar smaak)
Muffinvorm met 12 holtes
Blender of keukenmachine
Hoge springvorm van 19 cm Ø
Bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 90 °C. Verwijder het groen en de onderkant van de ananas en zet de vrucht rechtop op een snijplank. Verwijder de schil van de vrucht met een scherp mes van boven naar beneden. Snijd vanuit het midden 12 mooie, zo dun mogelijke plakjes van max. 5 mm. Leg de plakjes op de bolle kant (onderkant) van de muffinvorm en laat de ananas 1 uur in de oven drogen tot ze stevig en licht krokant zijn. Laat ze afkoelen.
Neem het ijs uit de vriezer en doe in een kom. Snijd de rest van het vruchtvlees, zonder de harde kern in grove stukken en maal ze in de keukenmachine of blender grof. Verhit een koekenpan en rooster de geraspte kokos ca. 3 min. op middelhoog vuur. Neem direct uit de pan.
Bekleed de springvorm met bakpapier en verkruimel de kokoskransen erover. Schep de ananaspuree, de geraspte kokos en de Malibu losjes door het ijs en verdeel het over de springvorm. Strijk glad en laat de taart min. 4 uur opstijven in de vriezer.
Plak de ananasbloemen er tegenaan.
Variatietip!
Kidstip: laat de Malibu achterwege. Je mist dan wel de typische Pina Colada smaak, maar het is nog steeds lekker. Versier de taart dan met winegum kersen (zak, 250 g Haribo), dan heb je wel de Pina Colada kers op de taart.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
661 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
79 gram
Eiwitten
8 gram