
Ananas tofu sticks
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel appelciderazijn
2 eetlepels ananassap
2 theelepels geraspte gember (vers)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
0.5 theelepels kurkuma (gemalen)
1 pakje tofu
2 kopjes ananas (verse)
1 theelepel koriander (vers gesneden)
20 gram gefrituurde uitjes (of lente-ui)
2 eetlepels chili saus\
Bereidingswijze
1. Haal de tofu uit de verpakking, wikkel het in keukenpapier en dep en druk zachtjes om overtollig vocht te verwijderen. Snijd de tofu in grote blokjes van 1,5 centimeter.
2. Voeg in een grote kom de sojasaus, appelciderazijn, ananassap, gember, knoflook en kurkuma toe. Klop om te combineren. Voeg de tofublokjes toe en roer voorzichtig met je handen of een houten lepel om ze met de marinade te bedekken. Dek af met plasticfolie en laat ze minimaal 30 minuten of maximaal 24 uur marineren.
3. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur en vet de roosters in met olie om plakken te voorkomen.
4. Rijg de tofu en ananas aan spiesjes, je zou in totaal ongeveer 8 spiesjes moeten krijgen.
5. Gril in totaal 10 minuten, draai om de paar minuten.
6. Serveer met verse koriander, lente-ui (of gebakken uitjes) en pittige saus. Lekker met Libanees brood en ijsbergsla.
Meer recepten in de categorie