
Ananasburger met cake en aardbeiensaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
0 stuk ananas
1 stuk appel
4 eetlepels yoghurt
8 plakken cake
250 gram aardbeien
8 blaadjes basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm een grillpan of contactgrill voor.
2. Schil en snijd de ananas in gelijke plakken. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor en snijd de appel in dunne plakken. Heb je geen appelboor? Snijd de appel dan langs het klokhuis in dunne plakken en gooi het klokhuis weg.
3. Pureer de aardbeien met een staafmixer tot een gladde puree en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.
4. Gril de ananas 4 minuten.
5. Snijd de plakken cake in gelijke rondjes en trek de blaadjes basilicum van de steeltjes.
6. Verdeel de ananas over 4 plakken cake. Garneer de ananas met de appel, de yoghurt, de aardbeiensaus en de basilicum. Dek de ananasburger af met de overgebleven plakken cake.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1485 Kj
Calorieën
353 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
42 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie