
Ana’s Turkse gehaktballetjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
1 kilogram rundergehakt
1 middelgrote ui
10 takjes (garnering) bladpeterselie
2 stukken tomaten (groot)
2 theelepels gemalen zwarte peper
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels tijm
1 theelepel komijnpoeder
2 theelepels zout
1 stuk ei
3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
Bereidingswijze
1. Doe het gehakt in een kom.
2. Hak of maal de ui, bladpeterselie mét steeltjes en de tomaten fijn. Voeg toe aan het gehakt en meng alles goed.
3. Doe alle kruiden en het zout erbij en meng het geheel samen met het ei, paneermeel en de tomatenpuree nogmaals goed door elkaar.
4. Leg een doek of deksel op de kom en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
5. Vorm dan het gehakt met de hand tot köfte.
6. Je kunt ze zo groot en rond maken als een mandarijntje of eivormig.
7. Rijg de köfte eventueel op een spies of satéstokje.
8. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en bak de köfte 15 minuten in de oven op 220 graden.
9. Zo worden de gehaktballetjes wat droger en minder vet.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
670 kcal
Vetten
43 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
52 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie