

Andijvie roerbak met gehaktballetjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
5.53 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Rundergehakt
1 stuk Eieren
50 gram Paneermeel
400 gram Andijvie
800 gram Kruimige aardappel
1 stuk Uien
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels, snij in stukken van 2cm en kook in gezouten water tot je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Giet af en laat even droogstomen.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
3. Verdeel de aardappels over een bakplaat met bakpapier, meng door met de olijfolie en bak 30 minuten af in de oven tot goudbruin en krokant. Hussel tussen door een keer door.
4. Meng intussen het gehakt met het ei en de paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Draai balletjes van 3 cm. Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar.
5. Snipper de ui, verhit de resterende boter in een grote (wok)pan en fruit de ui aan tot deze zacht begint te worden. Voeg de andijvie toe, eventueel in delen, en roerbak dit 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
6. Serveer de geroerbakte andijvie met de krokante aardappels en de gehaktballen.
Meer recepten in de categorie