
Andijvierisotto met sperziebonen en walnoten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 uien (gesnipperd)
200 gram sperziebonen (koelvers, gebroken)
300 gram risottorijst
150 milliliter droge witte wijn
1 liter groentebouillon
250 gram andijvie (fijngesneden, koelvers)
1 beker crème fraîche (à 125 g)
100 gram walnoten (grof gehakt, ongebrand)
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui 3 min. Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 3 min. mee.
2. Schep de rijst door de groenten en bak tot de korrels glazig zijn en glanzen. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen.
3. Voeg vervolgens de bouillon in 3-4 delen toe. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar.
4. Schep de andijvie door de risotto. De andijvie zal door de warmte iets slinken. Roer ook de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
5. Schep de helft van de walnoten door de risotto. Bestrooi de risotto met de rest van de walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
644 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
68 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie