
Andijviestamppot met chorizo en appel
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
500 gram kruimige aardappels (geschild, koelvers)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 rode ui (in halve ringen)
0.5 chorizo (in blokjes, aan een stuk)
125 gram crème fraîche
1 eetlepel mosterd
400 gram andijvie (panklaar)
1 groene appel (geschild, in blokjes)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en chorizo in circa 5 minuten goudbruin.
2. Giet de aardappels af, voeg de crème fraîche en mosterd toe en stamp tot een romige stamppot. Voeg vervolgens de andijvie toe en stamp deze erdoor.
3. Schep de appel, chorizo en ui door de stamppot. Warm nog even kort door en breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met nog wat extra mosterd.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
745 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
59 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie