
Andijviestamppot met gehaktballen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1.2 kilogram kruimige aardappels (in stukken)
1 zakje gehaktkruiden
500 gram rundergehakt
3 eetlepels vloeibaar bakproduct
100 milliliter melk
50 gram boter
1 eetlepel mosterd
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
600 gram andijvie (in smalle reepjes, panklaar)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Kneed intussen de gehaktkruiden door het gehakt en vorm er 4 ballen van.
2. Verhit het bakproduct en braad hierin de gehaktballen rondom bruin. Giet een scheutje water erbij en laat afgedekt zachtjes circa 15 minuten garen. Giet intussen de gare aardappels af. Stamp met de melk, boter, mosterd, knoflook, zout en peper tot een smeuïge puree.
3. Schep de andijvie erdoor en warm deze kort mee, zodat de andijvie knapperig blijft. Serveer de stamppot met de gehaktballen. Lekker met jus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
750 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
52 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
37 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie