
Andijviestamppot met kabeljauwvinken en mosterdsaus
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
1 krop andijvie
1,5 kilo kruimige aardappels
1 + 2 el grove mosterd
25 gram roomboter
8 plakken ontbijtspek
4 stukken kabeljauw van 125 gram per stuk
75 ml melk
1 ui
150 ml room
200 ml bouillon
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim kokend water en een snuf zout aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd ze een keer doormidden.
Voeg ze daarna toe aan het kokende water en kook ze voor circa 15 minuten tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de krop andijvie een keer doormidden en daarna in zeer dunne ringen.
Was de andijvie grondig en laat goed uitlekken.
Pel en snipper een ui en snijd deze heel erg fijn.
Giet de aardappelen af en zet ze nog circa dertig seconden terug op het vuur om droog te stomen.
Verwarm ondertussen de melk in een pannetje of magnetron.
Voeg de melk toe aan de aardappelen samen met de boter en de grove mosterd en stamp alles door elkaar.
Voeg dan de gesneden andijvie toe samen met de ui en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
Leg de plakken ontbijtspijk op de werkbank en rol de kabeljauw er in.
Leg de stukken kabeljauw uit elkaar in de ovenschaal.
Bestrooi ze met wat peper en zout.
Meng in een kom of glas de rest van de grove mosterd, de bouillon en de room.
Giet deze om de kabeljauw heen en rasp er wat Parmezaan overheen.
Plaats de ovenschaal in de oven voor circa 15 minuten.
Check of de vis gaar is door de controleren of hij mooi wit uitgeslagen is en je hem makkelijk met je duim uit elkaar kunt drukken.
Ook de saus moet ingedikt zijn.