Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Andijviestamppot met kabeljauwvinken en mosterdsaus

Andijviestamppot met kabeljauwvinken en mosterdsaus

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie
  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 1 + 2 el grove mosterd
  • 25 gram roomboter
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 4 stukken kabeljauw van 125 gram per stuk
  • 75 ml melk 
  • 1 ui 
  • 150 ml room
  • 200 ml bouillon
  • Parmezaanse kaas
Andijviestamppot met kabeljauwvinken en mosterdsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim kokend water en een snuf zout aan de kook.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze een keer doormidden.
  3. Voeg ze daarna toe aan het kokende water en kook ze voor circa 15 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Snijd ondertussen de krop andijvie een keer doormidden en daarna in zeer dunne ringen.
  5. Was de andijvie grondig en laat goed uitlekken.
  6. Pel en snipper een ui en snijd deze heel erg fijn.
  7. Giet de aardappelen af en zet ze nog circa dertig seconden terug op het vuur om droog te stomen.
  8. Verwarm ondertussen de melk in een pannetje of magnetron.
  9. Voeg de melk toe aan de aardappelen samen met de boter en de grove mosterd en stamp alles door elkaar.
  10. Voeg dan de gesneden andijvie toe samen met de ui en meng alles goed door elkaar.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
  13. Leg de plakken ontbijtspijk op de werkbank en rol de kabeljauw er in.
  14. Leg de stukken kabeljauw uit elkaar in de ovenschaal.
  15. Bestrooi ze met wat peper en zout.
  16. Meng in een kom of glas de rest van de grove mosterd, de bouillon en de room.
  17. Giet deze om de kabeljauw heen en rasp er wat Parmezaan overheen.
  18. Plaats de ovenschaal in de oven voor circa 15 minuten.
  19. Check of de vis gaar is door de controleren of hij mooi wit uitgeslagen is en je hem makkelijk met je duim uit elkaar kunt drukken.
  20. Ook de saus moet ingedikt zijn.