Andijviestamppot met malse kipfilet
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
800 gram andijvie
1 zakje kipkruiden
3 eetlepels Heksenkaas
1 kg aardappelen kruimig
4 stuks kipfilets
5 stuks zongedroogde tomaten in olie
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en verhit een scheutje olie in een steelpan.
2. Pel en snijd de gele ui in dunne ringen en bak deze in de steelpan in 8 minuten glazig.
3. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten. Giet vervolgens af en bewaar in de pan.
4. Verwarm ondertussen een droge koekenpan en vouw het gekruide bakpapier (Maggi Mals en kruidig) om de kipfilets heen. Druk de kipfilets plat totdat ze overal 2 cm dik zijn. Leg de ingepakte kip in de voorverwarmde pan en bak deze in 9-10 minuten gaar.
5. Stamp ondertussen de aardappelen fijn en roer er de Heks’nkaas door. Volg met de andijvie en de zongedroogde tomaten en meng goed.
6. Verwijder het gekruide bakpapier van de kipfilets en snijd de kip in gelijke plakken. Verdeel de andijviestamppot samen met de kip over de borden en garneer met de gebakken uien.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2678 Kj
Calorieën
637 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
70 gram