Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Andijviestamppot met malse kipfilet

Andijviestamppot met malse kipfilet

Ingrediënten

  • 800 gram andijvie
  • 1 zakje kipkruiden
  • 3 eetlepels Heksenkaas
  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 4 stuks kipfilets
  • 5 stuks zongedroogde tomaten in olie
  • 1 stuk ui
Andijviestamppot met malse kipfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook en verhit een scheutje olie in een steelpan.
  2. 2. Pel en snijd de gele ui in dunne ringen en bak deze in de steelpan in 8 minuten glazig.
  3. 3. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten. Giet vervolgens af en bewaar in de pan.
  4. 4. Verwarm ondertussen een droge koekenpan en vouw het gekruide bakpapier (Maggi Mals en kruidig) om de kipfilets heen. Druk de kipfilets plat totdat ze overal 2 cm dik zijn. Leg de ingepakte kip in de voorverwarmde pan en bak deze in 9-10 minuten gaar.
  5. 5. Stamp ondertussen de aardappelen fijn en roer er de Heks’nkaas door. Volg met de andijvie en de zongedroogde tomaten en meng goed.
  6. 6. Verwijder het gekruide bakpapier van de kipfilets en snijd de kip in gelijke plakken. Verdeel de andijviestamppot samen met de kip over de borden en garneer met de gebakken uien.

    Voedingswaarde

  • Kcal 637
  • Eiwit 70 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 14