
Andijviestamppot met mosterd-honinggehakt
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1½ kg Biologisch PLUS kruimige aardappelen
2 el Croma Bakken & Braden (fles 450 ml)
300 g PLUS Boerentrots Kipgehakt naturel
1 el PLUS Bloemenhoning
1 el PLUS Grove mosterd
1 beker creme fraiche
2 Biologisch PLUS Uien rood gesnipperd
400 g Grofgesneden andijvie
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
Verhit in een koekenpan de margarine. Voeg het gehakt toe en bak in 6-8 min. rul en lichtbruin. Voeg de honing en de mosterd toe en bak nog 2-3 min.
Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp ze met de crème fraîche en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de ui en andijvie door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de andijviestamppot op 4 borden. Verdeel het mosterd-honinggehakt erover.
Variatietip
Liever zonder vlees? Vervang het kipgehakt door 300 g vegetarische kipstukjes en gebruik haver fraîche voor de stamppot. Vervang de honing door gembersiroop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
661 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
0.90 gram