
Andijviestamppot met rucola, walnoten en rookworst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1.2 kilogram kruimige aardappels
275 gram Gelderse rookworst
100 gram walnoten (ongezouten, ongebrand)
150 milliliter melk
25 gram roomboter
500 gram andijvie (koelvers, fijn)
85 gram rucola
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
2. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de walnoten grof. Verwarm de melk met de boter.
3. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de andijvie in 3 porties door de puree. Schep ook de rucola en walnoten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de stamppot op 4 borden en serveer met de rookworst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
704 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
59 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie