Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Angusburger met gefrituurde ui & sriracha

Angusburger met gefrituurde ui & sriracha

Ingrediënten

  • 125 ml witbier
  • 90 gr bloem
  • 1 ei, gesplitst
  • 1 tl olijfolie
  • 4 Angus burgers
  • 4 Italiaanse bollen
  • 1 grote witte ui, in ringen van 1 cm
  • 4 plakken emmentalerkaas
  • mayonaise naar smaak
  • 1 zakje veldsla (85 g)
  • 2 tomaten, elk in 4 plakken
  • smockey sriracha (fles 215 ml, Go-Tan)
  • 1 el zilveruitjes
  • Keukenmateriaal frituurpan met olie
Angusburger met gefrituurde ui & sriracha product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 75 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het bier, de bloem, de eidooier en de olie en breng op smaak met peper en zout. Klop het eiwit luchtig in een vetvrije kom en spatel voorzichtig door het bierbeslag.
  2. Gril de burgers op de BBQ gaar (rare, medium of well done) en verwarm tegelijkertijd de Italiaanse bollen op indirect vuur op de BBQ. Laat ze afkoelen en snijd open.
  3. Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C. Haal de uiringen door het bierbeslag, laat ze met een vork in de frituur zakken en bak ze goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Laat op elke burger een plak kaas smelten en besmeer de onderste helft van de broodjes met mayonaise. Verdeel de veldsla en tomaat erover. Leg de burger erop en verdeel er de srirachasaus, uiringen en zilveruitjes over. Serveer direct.