
Angusburger met gefrituurde ui & sriracha
4 pers.
ca. 75 min
Ingrediënten
125 ml witbier
90 gr bloem
1 ei, gesplitst
1 tl olijfolie
4 Angus burgers
4 Italiaanse bollen
1 grote witte ui, in ringen van 1 cm
4 plakken emmentalerkaas
mayonaise naar smaak
1 zakje veldsla (85 g)
2 tomaten, elk in 4 plakken
smockey sriracha (fles 215 ml, Go-Tan)
1 el zilveruitjes
Keukenmateriaal frituurpan met olie
Bereidingswijze
Meng het bier, de bloem, de eidooier en de olie en breng op smaak met peper en zout. Klop het eiwit luchtig in een vetvrije kom en spatel voorzichtig door het bierbeslag.
Gril de burgers op de BBQ gaar (rare, medium of well done) en verwarm tegelijkertijd de Italiaanse bollen op indirect vuur op de BBQ. Laat ze afkoelen en snijd open.
Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C. Haal de uiringen door het bierbeslag, laat ze met een vork in de frituur zakken en bak ze goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier.
Laat op elke burger een plak kaas smelten en besmeer de onderste helft van de broodjes met mayonaise. Verdeel de veldsla en tomaat erover. Leg de burger erop en verdeel er de srirachasaus, uiringen en zilveruitjes over. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie