Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appel-ananas crumble

Appel-ananas crumble

Appel-ananas crumble product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 Elstar appels, in blokjes
  • 200 g verse ananas, geschild en in blokjes
  • 100 g suiker
  • 25 g vlierbloesemsiroop
  • 1 el maizena
  • 1 limoen (Fairtrade), schoongeboend, geraspt en geperst
  • 75 g roomboter (biologisch)
  • 75 g bloem
  • 75 g havermout (biologisch)
  • snufje zout
  • 4 el magere kwark (biologisch)
  • EXTRA 4 ovenvaste schaaltjes of 1 grote ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de appel en ananas met 50 g suiker, de siroop, maizena en het rasp en sap van de limoen. Verdeel de appel en ananas over de schaaltjes.
Meng dan de rest van de suiker met de boter, bloem, havermout en het zout in een kom en wrijf het mengsel snel met koele vingers tot een mooi kruimeldeeg.
Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak 25-30 min. in de oven.
Serveer de crumble warm met een lepel kwark. Lekker met wat geraspte kokos eroverheen of snippers kokos.
Variatie
Deze verhouding van fruit (vers of bevroren), maizena, suiker en limoen is de perfecte formule om elke fruitsoort te veranderen in een makkelijk dessert.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
68 g
vet
17 g
Kcal
460