
Appel-ananas crumble
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
2 (Maribelle) appels, in blokjes
200g ananas, in blokjes
100 g suiker
25 g vlierbloesemsiroop
1 el maizena
1 limoen (Fairtrade), schoongeboend, geraspt en geperst
75 g roomboter (biologisch)
75 g bloem
75 g havermout (biologisch)
snufje zout
4 el magere kwark (biologisch)
EXTRA 4 ovenvaste schaaltjes of 1 grote ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de appel en ananas met 50 g suiker, de siroop, maizena en het rasp en sap van de limoen. Verdeel de appel en ananas over de schaaltjes.
Meng dan de rest van de suiker met de boter, bloem, havermout en het zout in een kom en wrijf het mengsel snel met koele vingers tot een mooi kruimeldeeg.
Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak 25-30 min. in de oven.
Serveer de crumble warm met een lepel kwark. Lekker met wat geraspte kokos eroverheen of snippers kokos.
Variatietip!
Deze verhouding van fruit (vers of bevroren), maizena, suiker en limoen is de perfecte formule om elke fruitsoort te veranderen in een makkelijk dessert.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
68 gram
Eiwitten
7 gram