Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appel-ananas crumble

Appel-ananas crumble

Ingrediënten

  • 2 (Maribelle) appels, in blokjes
  • 200 g verse ananas, geschild en in blokjes
  • 100 g suiker
  • 25 g vlierbloesemsiroop
  • 1 el maizena
  • 1 limoen (Fairtrade), schoongeboend, geraspt en geperst
  • 75 g roomboter (biologisch)
  • 75 g bloem
  • 75 g havermout (biologisch)
  • snufje zout
  • 4 el magere kwark (biologisch)
  • EXTRA 4 ovenvaste schaaltjes of 1 grote ovenschaal
Appel-ananas crumble product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de appel en ananas met 50 g suiker, de siroop, maizena en het rasp en sap van de limoen. Verdeel de appel en ananas over de schaaltjes.
  2. Meng dan de rest van de suiker met de boter, bloem, havermout en het zout in een kom en wrijf het mengsel snel met koele vingers tot een mooi kruimeldeeg.
  3. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak 25-30 min. in de oven.
  4. Serveer de crumble warm met een lepel kwark. Lekker met wat geraspte kokos eroverheen of snippers kokos.

Variatie

Deze verhouding van fruit (vers of bevroren), maizena, suiker en limoen is de perfecte formule om elke fruitsoort te veranderen in een makkelijk dessert.

    Voedingswaarde

  • Kcal 460
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 68 g
  • Vet 17 g