
Appel-bosvruchtentaart
Bakken
10 pers.
ca. 120 min
Hollands
Ingrediënten
300 g bloem, gezeefd
200 g suiker
175 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
1 ei
750 g handappels, bijv. jonagold
1 doosje bosvruchten (diepvries, 250 g)
1 eidooier, losgeklopt
Bereidingswijze
Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, 100 g suiker, de boter, het hele ei en een beetje zout. Vorm er een bal van en laat het deeg in vershoudfolie verpakt minstens 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Rol tweederde van het deeg uit tot een ronde lap van ø 32 cm. Bekleed er de bodem en rand van de vorm mee. Zet de vorm in de koelkast.
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes. Meng de appel met de bevroren bosvruchten en 75 g suiker. Haal de vorm uit de koelkast en vul de taartbodem zo compact mogelijk met het appelmengsel.
Rol de rest van het deeg ook uit tot een ronde lap. Steek sterren uit het deeg en leg op de appelvulling. Bestrijk ze met eidooier en bestrooi met een beetje suiker.
Bak de appel-bosvruchtentaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Variatietip
Ook lekker met ander diepvriesfruit, bijvoorbeeld blauwe bessen, mango of tropische fruitmix.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
382 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
0.10 gram