

Appel crumble bars
4 pers.
ca. 60 min
5.97 voor 4 pers.
Ingrediënten
325 gram Roomboter
110 gram Suiker
1 stuk Eieren
550 gram Zelfrijzend bakmeel
100 gram Basterdsuiker
5 stuks Jonagold
2 theelepel Kaneel
1 Snufje Kruidnagel
2 eetlepel Citroen
Bereidingswijze
1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng 175 gr boter met 80 gr suiker, het ei en 350 gr zelfrijzend bakmeel tot een samenhangend deeg. Stort op de bodem van de bakvorm en druk goed aan.
3. Meng voor de crumble 150 gr boter, 200 gr zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker door elkaar. Wrijf met je vingertoppen tot je een kruimelig deeg hebt. Zet in de koelkast.
4. Schil voor de vulling de appels en snij in blokjes. Meng met 30 gr kristalsuiker, de kaneel, kruidnagel en 2 el citroensap.
5. Verdeel dit over de bodem en verdeel de crumble hier bovenop.
6. Bak 45 minuten af in de oven tot de appels gaar zijn en de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen voordat je het in repen snijdt.
7. Ook nodig: bakvorm van 20 bij 20 cm
Meer recepten in de categorie