
Appel-frambozenkruimeltaart
Bakken
8 pers.
ca. 65 min
Ingrediënten
400 g bloem
200 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
225 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
800 g handappels, bijv. jonagold
1 bakje frambozen (225 g)
1 tl kaneel
Keukenmateriaal: ingevette springvorm van 24 cm ø, bakpapier, mixer met deeghaken, vershoudfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Zeef de bloem. Leg een vel bakpapier op de bodem en sluit de springvorm.
Kneed met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, de zachte boter, 200 g suiker, de vanillesuiker, het ei en een snuf zout.
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in schijfjes van 2 mm dik en meng ze met de resterende 25 g suiker en de kaneel. Schep er de frambozen door.
Druk tweederde van het deeg uit op de bodem van de springvorm. Verdeel het appel-frambozenmengsel over de deegbodem. Verkruimel de rest van het deeg tussen de vingers boven de taart.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 min. goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en verwijder dan de vorm.
Variatietip
Neem frambozen uit de diepvries en voeg ze bevroren toe.