
Appel gevuld met appel-kokosijs
Nagerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
250 milliliter kokosmelk
4 granny Smith appels
1 limoen (sap)
10 gram munt
4 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels kokosrasp
Bereidingswijze
1. Doe de kokosmelk in de keukenmachine of hoge kom voor de staafmixer.
2. Snijd het kapje met de steel van de appel en hol de appel tot op 5-8 mm uit met een (meloenbolletjes)lepel. Bestrijk de uitgeholde appel met limoensap en zet met de snijkanten naar beneden op een bord in de koelkast tot serveren.
3. Snijd de klokhuisdelen weg, hak het appelvruchtvlees grof en voeg toe aan de kokosmelk.
4. Houd 4-8 grote muntblaadjes achter voor garnering en pureer de rest van de munt, limoensap en vanillesuiker met de kokosmelk en het appelvruchtvlees.
5. Giet het mengsel in een diepvriesdoos en vries in 4 uur in. De puree bevriest sneller zonder deksel. Schep elk half uur goed door met een vork.
6. Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan.
7. Pureer het losgehaalde ijs met de staafmixer tot het een mooie ijsstructuur heeft en zet nog een half uur terug in de vriezer.
8. Vul de appels met het ijs en plaats het kapje erop. Garneer met muntblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
340 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
26 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie