Appel kruimel taart
dessert
4 pers.
ca. 80 min
4.85 voor 4 pers.
Ingrediënten
375 gram Tarwebloem
200 gram Roomboter
250 gram Suiker
1 stuk Eieren
650 gram Handappels kanzi
1 stuk Citroenen
2 theelepel Kaneel gemalen
Bereidingswijze
1. Ook nodig: bakvorm van 23cm
2. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
3. Meng voor de bodem 250 gram bloem, 125 gram boter, 100 gram suiker, het ei en een snufje zout tot een samenhangend deeg. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Bebloem het aanrecht en rol het deeg uit, bedek hier de bakvorm (ook de zijkanten) mee.
4. Schil de appels, verwijder de kern en snij in stukjes. Meng met 2 el citroensap, 50 gram suiker en de kaneel. Verdeel dit over de bodem.
5. Meng voor de crumble 125 gram bloem, 100 gram suiker, en 75 gram boter met een snufje zout. Wrijf dit mengsel door je vingers om zo een kruimelig deeg te maken. Verdeel dit over het appelmengsel.
6. Bak de taart 1 uur af in de oven, tot het deeg goudbruin is. Laat kort afkoelen voordat je de taart opdient.
Meer recepten in de categorie