
Appel-muesli plaattaart
Gebak
16 pers.
ca. 115 min
Hollands
Ingrediënten
500 g tarwebloem
300 g PLUS Roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
350 g suiker
2 PLUS Vrije uitloop eieren
1½ kg handappels (bijv. jonagold) in stukjes
2 tl kaneel
300 g muesli fruit & noten (zonder rozijnen, zie tip)
2 el bloemenhoning
Bereidingswijze
Kneed van de bloem, 200 g boter, 175 g suiker, de eieren en een mespunt zout een soepel deeg in de keukenmachine of met de mixer. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de stukjes appel met 75 g suiker en de kaneel.
Bekleed de bodem en de rand van de bakplaat met het deeg. Verdeel het appel-kaneelmengsel erover.
Smelt de resterende 100 g boter. Schep van het vuur de muesli, de honing en de laatste 100 g suiker erdoor. Verdeel het mueslimengsel over de plaattaart.
Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in 45 min. lichtbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
458 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
35 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.10 gram
Meer recepten in de categorie