Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appel-peer crumble

Appel-peer crumble

Ingrediënten

  • 1 PLUS FeestMoment Verspakket appel-peer crumble
  • 75 g koude roomboter
  • Extra: ovenschaal (26x18 cm)
Appel-peer crumble product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf, halveer de vrucht en pers beide helften uit. Schil de appels en peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.C.
  2. 2. Voeg in een grote kom suikerkaneelmix naar smaak aan het appel-peermengsel toe en meng de citroenrasp en 1 el citroensap erdoor.
  3. 3. Snijd de roomboter in blokjes. Doe ze in een kom en kneed met de crumblemix tot kruimeldeeg.
  4. 4. Schep de fruitvulling in de ovenschaal, verdeel het kruimeldeeg en de hazelnoten erover. Bak de crumble in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. 5. Bewaar maximaal 2 dagen van te voren afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  6. Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de crumble 10 min. in het midden van de oven.

Variatie

Lekker met een toef slagroom of een bol vanille-ijs.

    Voedingswaarde

  • Kcal 350
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 49 g
  • Vet 15 g