
Appel-peer crumble
6 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
1 PLUS FeestMoment Verspakket appel-peer crumble
75 g koude roomboter
Extra: ovenschaal (26x18 cm)
Bereidingswijze
Voorbereiden: 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf, halveer de vrucht en pers beide helften uit. Schil de appels en peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.C.
2. Voeg in een grote kom suikerkaneelmix naar smaak aan het appel-peermengsel toe en meng de citroenrasp en 1 el citroensap erdoor.
3. Snijd de roomboter in blokjes. Doe ze in een kom en kneed met de crumblemix tot kruimeldeeg.
4. Schep de fruitvulling in de ovenschaal, verdeel het kruimeldeeg en de hazelnoten erover. Bak de crumble in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Bewaar maximaal 2 dagen van te voren afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de crumble 10 min. in het midden van de oven.
Variatietip!
Lekker met een toef slagroom of een bol vanille-ijs.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
3 gram