
Appel-perenjam met amandel
Ontbijt
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram zure appels (geschild, in stukjes)
500 gram peren (geschild, in stukjes)
1 citroen (sap)
750 gram geleisuiker
100 gram blanke amandelen (grof gehakt)
1 eetlepel koekkruiden
75 gram blanke rozijnen
Bereidingswijze
1. Schep de appels met de peren, citroensap en geleisuiker door elkaar in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook.
2. Laat het mengsel circa 4 minuten borrelend koken.
3. Schep de amandelen, koekkruiden en rozijnen erdoor.
4. Vul de jampotten tot aan de rand met hete jam.
5. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1105 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
231 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie