
Appelbeignets in bierbeslag
12 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 kg goudrenetten
500 ml bier
3 eetlepels witte basterdsuiker
2 theelepels kaneel
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 stuks eieren
80 gram poedersuiker
3000 ml frituurolie
Bereidingswijze
+ frituurpan, appelboor
1. Verhit de frituur tot 175 graden.
2. Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd in dikke ringen.
3. Meng de suiker met de kaneel en strooi over de appelplakken.
4. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, het bier en de eieren tot een glad beslag. Dompel de appelplakken onder in het beslag en frituur in ongeveer 4 minuten goudbruin. Herhaal deze stap tot alle appelplakken op zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
5. Serveer de appelbeignets op een schaal en garneer met de poedersuiker.
Tip: Bierbeslag over? Gebruik voor een hartig hapje in plaats van appel eens uienringen of champignons.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
9388 Kj
Calorieën
2279 kcal
Vetten
233 gram
Waarvan verzadigd vet
43 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie