Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appelbeignets in bierbeslag

Appelbeignets in bierbeslag

Ingrediënten

  • 1 kg goudrenetten
  • 500 ml bier
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 stuks eieren
  • 80 gram poedersuiker
  • 3000 ml frituurolie
Appelbeignets in bierbeslag product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. + frituurpan, appelboor
  2. 1. Verhit de frituur tot 175 graden.
  3. 2. Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd in dikke ringen.
  4. 3. Meng de suiker met de kaneel en strooi over de appelplakken.
  5. 4. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, het bier en de eieren tot een glad beslag. Dompel de appelplakken onder in het beslag en frituur in ongeveer 4 minuten goudbruin. Herhaal deze stap tot alle appelplakken op zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  6. 5. Serveer de appelbeignets op een schaal en garneer met de poedersuiker.
  7. Tip: Bierbeslag over? Gebruik voor een hartig hapje in plaats van appel eens uienringen of champignons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 2279
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 233 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 43
  • Vezels 2