

Appelcake met lactosevrije kwark
dessert
4 pers.
ca. 70 min
4.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Jonagold
200 gram Blue band heerlijk romig
200 gram Neutraal suiker
4 stuks Eieren
100 gram Melkan lactosevrije kwark
275 gram Zelfrijzend bakmeel
2 theelepel Kaneel gemalen
1 theelepel Gember
Bereidingswijze
1. Ook nodig: cakeblik van 25cm
2. Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte). Zorg ervoor dat de plantaardige boter op kamertemperatuur is.
3. Schil de appels en snijd in blokjes.
4. Klop de plantaardige boter op met de suiker tot een romige massa. Voeg een voor een de eieren toe tot deze zijn opgenomen. Meng de lactosevrije kwark door het mengsel, het kan nu gaan schiften maar dat komt goed met het toevoegen van het bakmeel.
5. Voeg het zelfrijzende bakmeel, de kaneel en de gemberpoeder toe en meng door. Vouw als laatste de appelblokjes door het beslag heen.
6. Verdeel het beslag in een ingevet cakeblik en bak 60 minuten af in de oven, tot je er een sateprikker schoon uit kunt halen. Laat kort afkoelen voor het opdienen.
Meer recepten in de categorie