
Appelcake met yoghurt en citroen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
3 stuks appels
1 stuk citroen
125 gram yoghurt
1 theelepel kaneel
4 stuks eieren
250 gram roomboter
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram rietsuiker
Bereidingswijze
1. Verhit de oven voor op 180 graden (elektrisch) of op 170 graden (hetelucht) en vet een springvorm (Ø 24) in met een klontje boter.
2. Mix 250 gram suiker en de (zachte) boter met een handmixer tot een luchtig mengsel en voeg vervolgens, al mixende, 1 voor 1 de eieren toe. Voeg vervolgens in delen het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Voeg tot slot de vanille yoghurt en het sap van de citroen toe, roer goed en giet het beslag in de springvorm.
3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in gelijke, kleine stukjes.
4. Meng de appel met resterende suiker en voeg de kaneel toe.
5. Verdeel het appelmengsel over het cakebeslag en plaats de springvorm 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is; prik een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
6. Laat de cake afkoelen en snijd in plakken.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3570 Kj
Calorieën
851 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
123 gram
Waarvan suikers
79 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
18 gram