
Appelcrumble met walnoot-honing yoghurt
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
70 gram roomboter
4 Maribelle handappels
2 handjes gepelde walnoten
171 gram granenbiscuit
2 eetlepels honing
1 theelepel koekkruiden
400 gram roomyoghurt walnoot-Griekse honing
Bereidingswijze
+staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de roomboter in kleine stukjes. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Hak de walnoten grof en maal de granenbiscuits met behulp van een staafmixer.
3. Kneed de boter samen met de honing, de koekkruiden en de gemalen koekjes tot een grove crumble.
4. Verdeel de appel plakjes over een ingevette ovenschaal, schep de crumble hier bovenop en bak het in 30 minuten in de oven gaar en goudbruin.
5. Verdeel de appelcrumble over de schoteltjes, serveer met roomyoghurt walnoot-honing en garneer met de walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2171 Kj
Calorieën
517 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
34 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie