Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appelcrumble met walnoot-honing yoghurt

Appelcrumble met walnoot-honing yoghurt

Ingrediënten

  • 70 gram roomboter
  • 4 Maribelle handappels
  • 2 handjes gepelde walnoten
  • 171 gram granenbiscuit
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 400 gram roomyoghurt walnoot-Griekse honing
Appelcrumble met walnoot-honing yoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. +staafmixer
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. 2. Snijd de roomboter in kleine stukjes. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Hak de walnoten grof en maal de granenbiscuits met behulp van een staafmixer.
  4. 3. Kneed de boter samen met de honing, de koekkruiden en de gemalen koekjes tot een grove crumble.
  5. 4. Verdeel de appel plakjes over een ingevette ovenschaal, schep de crumble hier bovenop en bak het in 30 minuten in de oven gaar en goudbruin.
  6. 5. Verdeel de appelcrumble over de schoteltjes, serveer met roomyoghurt walnoot-honing en garneer met de walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 517
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 34
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 5