
Appelkoeken met kaneelsuiker
Nagerecht
10 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 friszoete handappels
3 eetlepels suiker
20 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
1 ei (losgeklopt)
0.5 theelepels kaneel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Snijd van elke appel 5 plakken van 1 cm dik en van gelijke grootte.
2. Wentel de appelringen door de helft van de suiker. Leg ze op 10 deegplakjes. Dek de appelringen af met een 2e deegplakje en druk het deeg rond de appel goed dicht.
3. Steek of snijd de appelkoeken rond uit en druk de naden eventueel nogmaals met een vork aan. Bestrijk de koeken dun met losgeklopt ei.
4. Bak de appelkoeken in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Meng de rest van de suiker met de kaneel. Leg de koeken op een schaal en bestrooi met de kaneelsuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
303 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
36 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie