Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appelmoescake met warme druiven

Appelmoescake met warme druiven

Ingrediënten

  • 250 gram rode druiven
  • 250 gram appelmoes
  • 100 gram vanillekwark
  • 100 gram havermout
  • 3 stuks eieren
  • 3 theelepels kaneel
Appelmoescake met warme druiven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met een klontje boter.
  2. 2. Klop de eieren met een garde luchtig. Voeg de havermout, het volkorenmeel en een snuf zout toe en spatel door elkaar.
  3. 3. Spatel vervolgens de appelmoes, de kwark en het kaneel door het beslag en giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  4. 4. Plaats de cake 45 minuten in het midden van de voorverwarmd oven. Verdeel de druiven over een ovenschaal en plaats deze tijdens de laatste 20 minuten naast de appelmoescake in de oven.
  5. 5. Snijd de cake in gelijke plakken en serveer samen met de warme druiven.

    Voedingswaarde

  • Kcal 286
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 24
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 4