Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appelpannenkoekjes met pruimencompôte

Appelpannenkoekjes met pruimencompôte

Ingrediënten

  • 4 (Maribelle) handappels
  • 250 gedroogde pruimen
  • 2 PLUS vrije uitloopeieren middelgroot
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 ml PLUS halfvolle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel honing
Appelpannenkoekjes met pruimencompôte product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor en snijd de appels in plakken. Hak de pruimen grof.
  2. 2. Kluts de eieren in een kom en meng ze samen met de bloem, kaneel, melk en vanillesuiker tot een beslag.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een pan en haal de plakjes appel door het beslag. Bak de appels om en om tot ze goudbruin zijn.
  4. 4. Verhit 30 ml water in een steelpannetje en voeg de pruimen en de honing hieraan toe, breng aan de kook. Blend het met een staafmixer maar laat er wel stukjes in.
  5. 5. Verdeel de appelpannenkoekjes over de borden en serveer met de pruimencompôte.
  6. TIP: Garneer met geroosterd amandelschaafsel en verse munt.