
Appelpannenkoekjes met pruimencompôte
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 (Maribelle) handappels
250 gedroogde pruimen
2 PLUS vrije uitloopeieren middelgroot
50 gram bloem
1 theelepel kaneel
100 ml PLUS halfvolle melk
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
1. Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor en snijd de appels in plakken. Hak de pruimen grof.
2. Kluts de eieren in een kom en meng ze samen met de bloem, kaneel, melk en vanillesuiker tot een beslag.
3. Verhit een scheutje olie in een pan en haal de plakjes appel door het beslag. Bak de appels om en om tot ze goudbruin zijn.
4. Verhit 30 ml water in een steelpannetje en voeg de pruimen en de honing hieraan toe, breng aan de kook. Blend het met een staafmixer maar laat er wel stukjes in.
5. Verdeel de appelpannenkoekjes over de borden en serveer met de pruimencompôte.
TIP: Garneer met geroosterd amandelschaafsel en verse munt.