
Appeltaart met kaneelkwark
dessert
8 pers.
ca. 75 min
25.86 voor 8 pers.
Ingrediënten
75 gram Rozijnen
175 gram Roomboter
1 stuk Ei
1 stuk Appeltaart mix
1 kilo Junami
35 gram Rietsuiker
4 theelepel Kaneel
2 eetlepel Patentbloem
250 gram Vanille kwark
1 stuk Springvorm met een doorsnee van 24 cm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen in lauwwarm water gedurende 15 minuten en dep ze droog. Vet een springvorm met een diameter van 24 centimeter in met boter of een bakspray.
2. Roer de boter in een kom los en kluts het ei los in een kommetje. Doe twee derde van het ei bij de boter en meng kort. Voeg de mix voor appeltaart toe en kneed met een mixer met deeghaken of (koude) handen tot een samenhangend deeg. Als het deeg erg plakkerig is, leg het dan een half uurtje in de koelkast.
3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes. Meng de blokjes met 20 gram van de suiker, 2 theelepels van de kaneel en de rozijnen. Bekleed de springvorm met twee derde van het deeg en druk goed aan tegen de bodem en randen. Vul de vorm met het appelmengsel.
4. Bestuif het aanrecht met de bloem en rol het resterende deeg uit tot een grote lap. Snijd gelijke reepjes van ongeveer 2 centimeter breed en leg deze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand met de rest van het geklutste ei. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat ongeveer 1 uur afkoelen voor je de springvorm verwijdert.
5. Roer de kwark met de resterende suiker en kaneel los. Snijd de taart in punten en serveer met de kaneelkwark.
Meer recepten in de categorie