
Appeltaartje
4 pers.
ca. 105 min
Hollands
Ingrediënten
250 g boekweitmeel
250 g havervlokken
1 tl bakpoeder
½ tl himalayazout
150 g (biologische) roomboter
2 eieren
250 ml water
2 el honing
8 (Maribelle) appels
10 dadels (medjool)
100 g gemengde noten ongezouten (bij voorkeur ongebrand)
2 el gemalen kaneel
eigeel van 1 ei
Bereidingswijze
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Meng in een keukenmachine het boekweitmeel met de havervlokken, bakpoeder en het zout. Doe alles in een grote kom.
Voeg nu de boter, eieren, water en honing toe en kneed tot een soepel deeg.
Maak een grote bol, verpak in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C en snijd ondertussen de gewassen appels in kleine blokjes.
Ontpit de dadels en snijd in kleine stukken.
Hak de noten in stukjes.
Meng de appels en dadels in een kom met de kaneel en de gehakte noten.
Maak een vel bakpapier vochtig en plaats het in de springvorm.
Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met het deeg. Bewaar wat van het deeg om de bovenkant van de taart te bedekken.
Verdeel het appel-dadelmengsel over de taartbodem.
Maak van het overgebleven deeg lange slierten en versier de taart met een mooie ruitvorm.
Bestrijk de taart met eigeel en bak in circa 60 minuten gaar.
Tip: Week de noten eerst 8 uur in koud water met een scheutje appelazijn. Spoel daarna goed af in een vergiet.