
Appeltjes uit de oven
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
1 PLUS ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
6 plakken PLUS prosciutto, in reepjes gesneden
160 g PLUS rozijnenbrood met desem, verkruimeld
8 PLUS bitterkoekjes, verkruimeld
2 handjes PLUS bladpeterselieblaadjes, grof gehakt
1 PLUS vrije uitloop ei
2 eetl. rode wijnazijn
4 PLUS rode appels
Extra: bakpapier
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote antiaanbakpan op hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend 4-5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Doe in een grote kom.
Stap 2 Voeg de prosciutto, het broodkruim, de bitterkoekjes, peterselie, het ei en de azijn toe en meng alles.
Stap 3 Snijd de bovenkanten van de appels en zet apart. Verwijder met een theelepel de klokhuizen uit de appels, maar laat de onderzijde van de appels intact. Vul de uitgeholde appels met het broodkruimmengsel en zet de appels op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de bovenkanten terug op de appels en zet de appels 35-40 minuten in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn.
Meer recepten in de categorie