Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appeltjes uit de oven

Appeltjes uit de oven

Ingrediënten

  • 1 PLUS ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 6 plakken PLUS prosciutto, in reepjes gesneden
  • 160 g PLUS rozijnenbrood met desem, verkruimeld
  • 8 PLUS bitterkoekjes, verkruimeld
  • 2 handjes PLUS bladpeterselieblaadjes, grof gehakt
  • 1 PLUS vrije uitloop ei
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 4 PLUS rode appels
  • Extra: bakpapier
Appeltjes uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote antiaanbakpan op hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend 4-5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Doe in een grote kom.
  2. Stap 2 Voeg de prosciutto, het broodkruim, de bitterkoekjes, peterselie, het ei en de azijn toe en meng alles.
  3. Stap 3 Snijd de bovenkanten van de appels en zet apart. Verwijder met een theelepel de klokhuizen uit de appels, maar laat de onderzijde van de appels intact. Vul de uitgeholde appels met het broodkruimmengsel en zet de appels op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de bovenkanten terug op de appels en zet de appels 35-40 minuten in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn.