
Arabische salade met gekruide zalm
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram zalmfilets
1 handje amandel
100 gram pitloze rode druiven
150 gram verse spinazie
75 gram rucola
2 stuks aubergines
3 stuks zoete aardappelen
400 gram linzen
2 eetlepels Ras el hanout
10 gram koriander
10 gram platte peterselie
1 stuk citroen
Bereidingswijze
+ grillpan
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng voor de kruidenolie 3 eetlepels olijfolie met de ras el hanout. Hak de peterselie en de koriander fijn en pers de citroen. Laat de linzen uitlekken en spoel af onder de kraan. Was en halveer de druiven.
2. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
3. Snijd of schaaf de aubergine over de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met de helft van de kruidenolie. Verhit een grillpan en grill de aubergine tot er mooie grillstrepen ontstaan.
4. Wrijf de zalm in met de resterende kruidenolie. Verhit een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten 4 minuten. Trek met een vork de vis een beetje uit elkaar.
5. Meng in een grote kom het citroensap en een eetlepel olijfolie door elkaar. Voeg de spinazie, de rucola, de linzen, de peterselie, de koriander, de geroosterde zoete aardappel, de druiven en de gegrilde aubergine toe en meng goed door elkaar.
6. Verdeel over de borden en leg de gebakken zalm erop en garneer met de amandelen
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2174 Kj
Calorieën
593 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
46 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
37 gram