Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Arabische salade met gekruide zalm

Arabische salade met gekruide zalm

Ingrediënten

  • 400 gram zalmfilets
  • 1 handje amandel
  • 100 gram pitloze rode druiven
  • 150 gram verse spinazie
  • 75 gram rucola
  • 2 stuks aubergines
  • 3 stuks zoete aardappelen
  • 400 gram linzen
  • 2 eetlepels Ras el hanout
  • 10 gram koriander
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk citroen
Arabische salade met gekruide zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + grillpan
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng voor de kruidenolie 3 eetlepels olijfolie met de ras el hanout. Hak de peterselie en de koriander fijn en pers de citroen. Laat de linzen uitlekken en spoel af onder de kraan. Was en halveer de druiven.
  3. 2. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  4. 3. Snijd of schaaf de aubergine over de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met de helft van de kruidenolie. Verhit een grillpan en grill de aubergine tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  5. 4. Wrijf de zalm in met de resterende kruidenolie. Verhit een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten 4 minuten. Trek met een vork de vis een beetje uit elkaar.
  6. 5. Meng in een grote kom het citroensap en een eetlepel olijfolie door elkaar. Voeg de spinazie, de rucola, de linzen, de peterselie, de koriander, de geroosterde zoete aardappel, de druiven en de gegrilde aubergine toe en meng goed door elkaar.
  7. 6. Verdeel over de borden en leg de gebakken zalm erop en garneer met de amandelen

    Voedingswaarde

  • Kcal 593
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 46 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 15