
Arroz de tomate met gegrilde zalm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Spaans
Ingrediënten
4 tomaten
6 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
3 laurierblaadjes
750 gram groentebouillon (van tablet)
300 gram rijst
250 gram diepvriesdoperwten
4 zalmfilets
0 verse peterselie (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes.
2. Verhit 4 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak circa 2 minuten mee.
3. Voeg de laurierblaadjes (kneus verse blaadjes eerst), bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook.
4. Roer de rijst erdoor en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten garen op een lage stand tot het water is opgenomen. Kook intussen de doperwten.
5. Verhit een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril ze in circa 3 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper.
6. Schep de erwtjes door de gare rijst en leg de gegrilde zalm erop. Garneer met wat peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
850 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
75 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie