
Asperge-broccolirisotto met noten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
50 gram walnoten
4 eetlepels olijfolie
4 sjalotjes (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
400 gram risottorijst
100 milliliter witte wijn
800 milliliter groentebouillon van tablet
200 gram groene asperges (in stukjes van 3 cm)
200 gram broccoli (in kleine roosjes)
25 gram boter
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
2. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
3. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen.
4. Voeg de bouillon in gedeelten toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
5. Kook de asperges en broccoli intussen 2-3 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
6. Schep de walnoten, asperges, broccoli, boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto en warm 1-2 minuten door. Serveer met de rest van de kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
700 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
84 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie