Aspergepasta met gegrilde halloumi - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aspergepasta met gegrilde halloumi

Aspergepasta met gegrilde halloumi

Aspergepasta met gegrilde halloumi product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g Hollandse AA witte asperges
  • 300 g tagliatelle
  • ½ citroen (biologisch), uitgeperst
  • 250 g halloumi
  • 2 el olijfolie
  • 60 g walnoten
  • 1 teen knoflook
  • 60 g oude kaas
  • 75 ml appelsap
  • 75 ml room
  • 30 g rucola
  • 15 g verse dille
Bereiden
Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Schil de asperges, snij 1 cm van de onderkant af. Gebruik daarna de dunschiller om over de lengte van de asperges linten te trekken. Zorg ervoor dat de linten tagliatelle dikte hebben. Breng de asperges op smaak met het sap van de halve citroen en eventueel zout.
Snij de halloumi in plakken van 1 cm. Verhit een koekenpan of grillpan. Besprenkel de halloumi met een eetlepel olijfolie. Grill de halloumi 2 min. aan elke kant.
Rooster ook de walnoten erbij in de pan. Hou ze in beweging en zorg dat ze licht kleuren. Bestrooi eventueel met zout. Pel de teen knoflook en snij fijn. Rasp de kaas.
Verwarm een steelpannetje met 1 el olijfolie en fruit de knoflook. Blus af met appelsap en voeg de room toe. Laat ± 10 min. inkoken, totdat je de helft over hebt. Voeg dan de oude kaas toe en laat al roerend smelten.
Meng de pasta met de rauwe aspergelinten en roer de saus erdoor, waardoor de aspergelinten garen. Garneer met de rucola, halloumi en walnoten. Snij de dille fijn en strooi over de pasta.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
75 g
vet
50 g
Kcal
900