
Aspergequiche met ham
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
1 rol Tante Fanny quiche- en taartdeeg
500 gram asperges (geschild en houtige uiteinden verwijderd)
2 eetlepels paneermeel
6 plakjes schouderham
2 eieren
3 eiwitten
1 scheutje melk
2 eetlepels Paturain roomkaas
0 verse bieslook naar smaak
0 peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de asperges in 15 minuten gaar, giet ze af en laat ze uitlekken.
2. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel om te voorkomen dat de quiche vochtig wordt.
3. Leg de uitgelekte asperges naast elkaar in de bakvorm. Leg de plakjes schouderham tussen de asperges.
4. Klop de eieren samen met de eiwitten en het scheutje melk los. Breng op smaak met peper en zout en schenk het eimengsel in de bakvorm.
5. Verdeel de kruidenroomkaas over de quiche en bak de quiche in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
6. Hak de bieslook fijn en strooi deze vlak voor het serveren over de quiche.
Meer recepten in de categorie