Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges à la flamande met gerookte zalm

Asperges à la flamande met gerookte zalm

Asperges à la flamande met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilo witte asperges van dezelfde dikte
  • 500 gram krieltjes
  • 200 gram gerookte zalm of zalmsnippers
  • 6 eieren
  • 1 bos krulpeterselie
  • 150 + 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 Bio+ citroen
Bereiden
Schil de asperges en snijd van de kontjes één à twee centimeter af, afhankelijk van de dikte en hoe vers ze zijn. Doe de schillen en kontjes in een brede pan en leg hierop de asperges.
Overgiet met koud water zodat ze ruim onder water staan.
Voeg een snufje zout toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Laat de asperges ongeveer 15 minuten koken. Kook ondertussen de eieren in dezelfde pan in acht minuten gaar en laat schrikken onder koud water.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
Zet tevens een pan met koud water en de krieltjes op. Breng aan de kook en kook beetgaar volgens de verpakking.
Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en hak fijn met een scherp mes (dit kan ook met een eiersnijder of pureepers).
Hak de peterselie fijn.
Draai na 15 minuten het vuur van de asperges uit en laat nog tien minuten staan met de deksel op de pan. Laat de asperges uitlekken op een schone theedoek en leg op een grote schaal.
Meng de helft van de boter door de gehakte eieren. Voeg de peterselie toe en breng eventueel op smaak met peper, zout, een beetje citroenrasp en –sap.
Verdeel het eimengsel over de asperges en overgiet met de rest van de boter.
Serveer met de zalm, een partje citroen en de krieltjes.