
Asperges met gepocheerd ei, zalm en zure room
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
1.5 kilogram asperges (geschild en houtige uiteinden verwijderd)
1 scheutje olie om in te bakken
1 krop sla (blaadjes losgemaakt. schoongemaakt en in stukken)
150 gram zure room
1 flinke scheut citroensap
300 gram PLUS vriesverse gerookte zalmfilet (in stukjes gesneden)
20 sprietjes bieslook (fijngehakt)
4 eieren
1 scheutje azijn
8 sneetjes PLUS molenbrood
0 peper en zout
Bereidingswijze
1. Snijd de asperges in schuine hapklare stukjes. Breng intussen een grote pan water aan de kook voor de eieren.
2. Verhit een scheutje olie in de wok op middelhoog vuur. Roerbak hierin de aspergestukjes tot ze goudbruin zijn en kruid met peper en zout. Voeg de sla toe en wok tot deze geslonken is. Zet het vuur laag, voeg de zure room en het citroensap toe en laat de asperges zachtjes garen.
3. Pocheer intussen de eieren in de pan water met een scheutje azijn. Breek de eieren in afzonderlijke kommetjes. Zorg dat de dooier niet breekt. Zorg dat het water net onder het kookpunt blijft en niet borrelt.
4. Maak een klein draaikolkje door in het water te roeren met een lepel. Laat je ei er zachtjes invallen en help de natuur eventueel een handje door met een lepel het eiwit richting dooier te scheppen. Laat een drietal minuten pocheren en laat dan uitlekken op een keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.
5. Voeg intussen de zalm toe aan het aspergemengsel en laat even doorwarmen. Kruid met bieslook, peper en zout.
6. Verdeel het aspergemengsel over de borden en leg op elk bord een gepocheerd ei. Serveer met geroosterd brood.
Meer recepten in de categorie