Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges met ham en krieltjes

Asperges met ham en krieltjes

Ingrediënten

  • boter
  • 1000 gram witte asperges
  • 1000 gram krieltjes
  • 220 gram achterham
  • 37 gram aspergesaus
  • 4 stuks eieren
  • 1 bakje tuinkers
Asperges met ham en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de asperges en snijd de uiteindes eraf. Scheur de achterham in stukjes.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 minuten, giet af en laat iets afkoelen. Snijd de krieltjes doormidden, verhit een klontje roomboter in een koekenpan en bak in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  3. 3. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 10 minuten gaar.
  4. 4. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en prak grof met een vork. Breng op smaak met wat peper.
  5. 5. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Verdeel de asperges over de borden, schep de saus eroverheen en volg met de ham en de geprakte eieren. Garneer met de tuinkers en serveer met de krieltjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 434
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8