
Asperges met ham en krieltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
boter
1000 gram witte asperges
1000 gram krieltjes
220 gram achterham
37 gram aspergesaus
4 stuks eieren
1 bakje tuinkers
Bereidingswijze
1. Schil de asperges en snijd de uiteindes eraf. Scheur de achterham in stukjes.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 minuten, giet af en laat iets afkoelen. Snijd de krieltjes doormidden, verhit een klontje roomboter in een koekenpan en bak in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 10 minuten gaar.
4. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en prak grof met een vork. Breng op smaak met wat peper.
5. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verdeel de asperges over de borden, schep de saus eroverheen en volg met de ham en de geprakte eieren. Garneer met de tuinkers en serveer met de krieltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1821 Kj
Calorieën
434 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
28 gram