Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges met ham van de barbecue en pesto van radijsblad

Asperges met ham van de barbecue en pesto van radijsblad

Ingrediënten

  • 20 asperges
  • 200 gram serranoham
  • 1 bos radijsblad, goed wassen en drogen
  • handvol pijnboompitten
  • 1 eetlepel citroensap en citroenrasp (zest)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • ev. Takje rozemarijn
  • 4 gekookte eieren
  • 16 kleine, gekookte aardappeltjes
  • 4 radijsjes
Asperges met ham van de barbecue en pesto van radijsblad product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd het onderste (harde) stukje eraf.
  2. Wikkel de asperges stuk voor stuk in een plakje ham.
  3. Smeer ze in met een beetje olijfolie.
  4. Rooster de asperges in 25 minuten op de barbecue.
  5. Bestrijk indien gewenst halverwege even met een takje rozemarijn, gedoopt in olijfolie.
  6. Maak ondertussen de pesto.
  7. Meng het radijsblad met pijnboompitten, citroensap en -rasp, Parmezaanse kaas en de overige olijfolie.
  8. Mix dit met een blender tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
  9. In plaats van met een blender kan je de ingrediënten ook hakken met een mes, dit geeft een iets grovere variant.
  10. Serveer de asperges met wat pesto, een gekookt eitje en de aardappeltjes.
  11. Decoreer met in vieren gesneden radijsjes.