
Asperges met ham van de barbecue en pesto van radijsblad
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
20 asperges
200 gram serranoham
1 bos radijsblad, goed wassen en drogen
handvol pijnboompitten
1 eetlepel citroensap en citroenrasp (zest)
50 gram Parmezaanse kaas
ev. Takje rozemarijn
4 gekookte eieren
16 kleine, gekookte aardappeltjes
4 radijsjes
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd het onderste (harde) stukje eraf.
Wikkel de asperges stuk voor stuk in een plakje ham.
Smeer ze in met een beetje olijfolie.
Rooster de asperges in 25 minuten op de barbecue.
Bestrijk indien gewenst halverwege even met een takje rozemarijn, gedoopt in olijfolie.
Maak ondertussen de pesto.
Meng het radijsblad met pijnboompitten, citroensap en -rasp, Parmezaanse kaas en de overige olijfolie.
Mix dit met een blender tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
In plaats van met een blender kan je de ingrediënten ook hakken met een mes, dit geeft een iets grovere variant.
Serveer de asperges met wat pesto, een gekookt eitje en de aardappeltjes.
Decoreer met in vieren gesneden radijsjes.