Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges met ham van de barbecue en pesto van radijsblad

Asperges met ham van de barbecue en pesto van radijsblad

Asperges met ham van de barbecue en pesto van radijsblad product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • asperges (5 pp)
  • 200 gram serranoham
  • 1 bos radijsblad, goed wassen en drogen
  • handvol pijnboompitten
  • 1 eetlepel citroensap en citroenrasp (zest)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • ev. Takje rozemarijn
  • 4 gekookte eieren
  • 16 kleine, stevige aardappeltjes
Bereiden
Asperges met ham: Schil de asperges en snijd het onderste (harde) stukje eraf.
Wikkel de asperges stuk voor stuk in een plakje ham.
Smeer ze in met een beetje olijfolie.
Rooster de asperges in 25 minuten op de barbecue.
Bestrijk indien gewenst halverwege even met een takje rozemarijn, gedoopt in olijfolie.
Maak ondertussen de pesto.
Meng radijsblad met pijnboompitten, citroenrasp, citroenzest, Parmezaanse kaas en de overige olijfolie.
Blender dit tot een gladde saus en maak eventueel af met peper en zout.
In plaats van in een blender kan je de ingrediënten ook hakken met een mes, dit geeft een iets grovere variant.
Serveer de asperges met wat pesto, een gekookt eitje en kleine stevige aardappeltjes.
Decoreer met in vieren gesneden radijsjes.