Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges op traditionele wijze met kaassaus

Asperges op traditionele wijze met kaassaus

Ingrediënten

  • 1 zak(je) Knorr kaassaus voor groente
  • 4 stuk(ken) eieren
  • 1 stuk(ken) geroosterd brood
  • 1 pot(ten) peper
  • 1 bos(je) peterselie
  • 4 el PLUS slagroom
  • 1 pot(ten) zout
  • 2 kg verse asperges
  • 200 g gekookte ham (in blokjes gesneden)
Asperges op traditionele wijze met kaassaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar het eind. Snijd de harde uiteinden eraf.
  2. Kook de asperges vervolgens 7-8 minuten in water met wat zout. In het vocht af laten koelen.
  3. Kook in de tussentijd de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in blokjes.
  4. Was de peterselie en hak fijn.
  5. Meng het ei met de ham en de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking maar gebruik i.p.v. water, aspergevocht. Maak de saus af met de slagroom.
  7. Leg de asperges op het bord en strooi er het ham, ei en peterselie mengsel overheen. Serveer de saus en het geroosterd brood er los bij.

Variatie

Wijntip: Jean Rosen Pinot Blanc

    Voedingswaarde

  • Kcal 431
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 14 g