1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges op traditionele wijze met kaassaus

Asperges op traditionele wijze met kaassaus

Asperges op traditionele wijze met kaassaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 zak(je) Knorr kaassaus voor groente
  • 4 stuk(ken) eieren
  • 1 stuk(ken) geroosterd brood
  • 1 pot(ten) peper
  • 1 bos(je) peterselie
  • 4 el PLUS slagroom
  • 1 pot(ten) zout
  • 2 kg verse asperges
  • 200 g gekookte ham (in blokjes gesneden)
Bereiden
Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar het eind. Snijd de harde uiteinden eraf.
Kook de asperges vervolgens 7-8 minuten in water met wat zout. In het vocht af laten koelen.
Kook in de tussentijd de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in blokjes.
Was de peterselie en hak fijn.
Meng het ei met de ham en de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking maar gebruik i.p.v. water, aspergevocht. Maak de saus af met de slagroom.
Leg de asperges op het bord en strooi er het ham, ei en peterselie mengsel overheen. Serveer de saus en het geroosterd brood er los bij.
Variatie
Wijntip: Jean Rosen Pinot Blanc
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 431
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie