
Asperges uit de oven
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
12 witte asperges
2 peren
4 el havervlokken
2 el pijnboompitten
½ el kokosolie
4 el peterselie
Keukenbenodigdheden: bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd 1 centimeter van de onderkant van de asperges af.
Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller of kaasschaaf.
Schil de peren en snijd deze in partjes.
Maal de havervlokken, pijnboompitten en kokosolie grof in een keukenmachine.
Bekleed een ovenplaat of brede ovenschotel met bakpapier en leg hierop de asperges.
Verdeel de partjes peer over de asperges.
Strooi het havermengsel eroverheen.
Gaar het gerecht circa 30 minuten in de oven.
Garneer met de peterselie.
Tip: brokkel eens wat zachte geitenkaas over het gerecht, of leg de asperges op een bedje van veldsla en sprenkel er royaal extra vierge olijfolie overheen.