Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges uit de oven

Asperges uit de oven

Ingrediënten

  • 12 witte asperges
  • 2 peren
  • 4 el havervlokken
  • 2 el pijnboompitten
  • ½ el kokosolie
  • 4 el peterselie
  • Keukenbenodigdheden: bakpapier
Asperges uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd 1 centimeter van de onderkant van de asperges af.
  3. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller of kaasschaaf.
  4. Schil de peren en snijd deze in partjes.
  5. Maal de havervlokken, pijnboompitten en kokosolie grof in een keukenmachine.
  6. Bekleed een ovenplaat of brede ovenschotel met bakpapier en leg hierop de asperges.
  7. Verdeel de partjes peer over de asperges.
  8. Strooi het havermengsel eroverheen.
  9. Gaar het gerecht circa 30 minuten in de oven.
  10. Garneer met de peterselie.
  11. Tip: brokkel eens wat zachte geitenkaas over het gerecht, of leg de asperges op een bedje van veldsla en sprenkel er royaal extra vierge olijfolie overheen.